Him

There was once a upon a time that I read a novel, Schubert Serenade – Hlovate. I think that I understand what the writer want me to feel, but I didn’t. Yes, aku rasa aku faham perasaan kehilangan orang, orang yang mana sangat dekat di hati and that person just vanished. ‘poof’! Just like that.

Dulu.

Sekarang ni benda tu hari-hari aku rasa. That feeling is so undescribable.

betul apa yang ditulis oleh Hlovate – Rindu orang yang dah takda ni sakit. It hurts so much.

ikut hati aku yang kotor ni, aku nak nangis sepanjang masa

ikut hati aku yang penuh nafsu ni, aku nak Dia bagi balik orang tu

ikut hati aku yang kecik ni, I just want to see him and hug him, he – a person that will never be haram for me to touch.

Honestly, I am living in a different world called denial, I deny all my true feeling.

macam masa tengah susun barang yang dah diletak price tag petang tadi – first day kerja. Radio baru je putar lagu Rabbani – Intifadha. Jenuh control sedih so that I never ever cry in front of strangers. ‘ Selamat tinggal pada semua, Berpisah kita selamanya…’ Lirik dia yang satu ni memang buat hati rasa nak meraung. Susah payah aku praktis breathing, istighfar and move on.

I deny the emptiness that I feel right now, kerja tu alasan tak nak duduk rumah. I can go crazy if I stay at home any longer. I can see him everywhere, at every place that he used to walk, at the roadside, at the verandah, at the living room, at the dining table, in front of the gate. It makes me losing my sanity. That’s why I work.

I am not happy, but I smile, cause if I don’t, it will affect my mother and my siblings. It’s so hard to let him go. It is so hard to accept the truth that we just lost a father and my mother is a widow. Ingat jadi janda ni senang ke hah. Orang suka fitnah ibu tunggal ni – “apa perasaan korang kalau orang tuduh mak kau meroyan? padahal mak tu, Alhamdulillah sihat” , suka rampas harta dengan alasan darah daging yang tersenarai dalam faraid – nasib ada adik aku yang lelaki tu. Tu belum lagi harta sepencarian. Fikirlah dalam-dalam, harta tu bukan hak kita. Hak Allah. Kalau makan bukan hak kita kau larat nak jawab di akhirat? Jangan ingat kita tu konon-konon orang masjid selamat di akhirat. So yeah, fake happiness is what I am displaying right now.

Oh yeah, at least ada berita gembira ( small one) dalam hidup – I got to Uni of Bristol, sadly I couldn’t go and I’ve already declined the offer walaupun dah separuh jalan. Jadi la kan, ada jugak something and I’ve decided – aku nak travel, nak capai impian aku satu ni. Nak bawak parents jalan-jalan keliling dunia, tapi sekarang ni boleh bawak mak je lah tapi kena cari ongkos dulu. Simpan.

Ralat.

Aku ada banyak yang ‘sangkut’ di hati bila ayah takda ni.

  • ayah tak sempat tengok kami kawin
  • ayah tak sempat rasa timang cucu
  • ayah tak sempat nak pegi majlis konvo aku
  • ayah tak sempat nak pegi umrah again yang memang dah planning
  • ayah tak sempat rasa hantar anak pegi oversea and go to his child graduation ceremony there

and the list go on ….

tapi siapa aku nak defy Allah the greatest creator, The one and only God Almighty. Siapa aku. Dosa pun banyak – aku ni bukan perempuan yang suci dari dosa besar to be true. Aku pernah tinggal solat, terjebak dengan tengok porn – curious punya pasal and banyak benda ni dalam anime, terjebak dengan depression sampai nak bunuh diri, baca quran pun hentam je, suka anak orang (yang ni seksa sikit nak buang), lawan cakap mak ayah, berkasar dengan tok aku, merungut, mengumpat, memfitnah -” y did i say fitnah sbb fitnah n umpat dtg in one pack.”, menipu, aurat pun tak jaga, ikhtilat lagi la…banyak lagi … sampai satu tahap aku tak nak kawin sebab aku kesian dengan bakal pasangan aku and aku sampai sekarang benci dengan diri sendiri.

tapi tak bermakna aku suka dengan apa aku buat tu. Those confession dekat atas tu semua dark side and bad skeletons aku yang tersimpan dalam black past closet. Aku tengah berubah and Allah je tau seksa macam mana, berapa banyak air mata yang tumpah. Pada orang yang aku suka tu maaf – I am no bidadari syurga di dunia ni but I am trying my hardest to be one in akhirat. I really hope dia baca ni and sudi terima aku – 5 tahun aku pendam and aku banyak kali nak confess tapi I want to improve myself before I do so. At least if I will be rejected aku dah usaha bukan saja-saja cakap aku suka aku suka. I am dead serious.

Pada ayah yang angah kasihi, angah minta maaf sebab angah bukan anak yang terbaik, angah cuba jadi yang terbaik. Harap ayah doakan angah di ‘sana’.

Pesanan aku pada orang yang ada ayah and benci ayah dia atas apa sebab sekalipun, balik and minta maaf even if we’re so darn right. Dia tulah reason kita wujud. Ingat – after Allah and Rasulullah, sayang and respect mak and then do the same to ayah. Ego tu tak kemana pun, setan je semua tu.

Sincerely and honestly – bel

*no more hiding*

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s